Din a doua parte a lunii aprilie, să avem 50.000 persoane cu prima doză și 50.000 cu a doua doză”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță.
Începând cu cea de-a doua parte a lunii aprilie, România va ajunge să vaccineze 100.000 de persoane zilnic, spune medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19. Potrivit acestuia, imunitatea de masă ar putea fi atinsă în luna septembrie sau chiar mai devreme.
„100.000 persoane zilnic în a doua parte a lunii aprilie, media din ultimele zile este 57.000 persoane vaccinate, cu un raport de aproape unu la unu între cele vaccinate cu o doză și persoanele vaccinate cu a doua doză.
Din a doua parte a lunii aprilie, să avem 50.000 persoane cu prima doză și 50.000 cu a doua doză”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță.
În aceste condiții, obiectivul privind imunitatea de masă ar putea fi atins în luna septembrie sau chiar mai devreme, a afirmat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19
Campania de vaccinare evoluează fără disfuncționalități la noi în ţară, indiferent de vaccinul utilizat, a precizat medicul militar.
„Dozele stau în centrele de depozitare și sunt transmise în centrele de vaccinare în funcție de numărul de persoane programate.
Depinde de adresabilitate și capacitatea de vaccinare din respectivul centru. Sunt anumite județe unde avem vaccin cu AstraZeneca și există liste de așteptare. Aici luăm în calcul deschiderea de noi cabinete.
În această perioadă am luat în calcul deschiderea tuturor centrelor de vaccinare pentru AstraZeneca, în 20 aprilie se vor deschide 200 de cabinete cu Pfizer”, a mai spus medicul.
SARS-CoV-2 este un virus „atât de circulant” încât creează premisa apariţiei de noi mutaţii, spune secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan.
Potrivit acesteia, ne aflăm într-o perioadă dificilă a pandemiei, în numărul cazurilor creşte.